احتمالاً تاکنون با اصطلاح اختصاری HDR در رابطه با عکاسی آشنا شدهاید اما میخواهیم بدانیم عکاسی HDR چیست و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟ این اختصاری برای عبارت «رنج دینامیکی بالا» است و برای خلق تصاویری با جزییات عالی و خارقالعاده و شفافیت بالا استفاده میشود. از این تکنیک همچنین میتوان برای جلوگیری از ایجاد عکسهای ضد نور و دیگر مشکلات در عکسهای معمولی استفاده کرد.

HDR چیست و چرا به آن نیاز داریم؟
دوربین ها از نظر میزان نوری که روی لنزهایشان برای ضبط جزئیات عکس قرار می گیرد محدود هستند. هر زمان که از تنظیمات خودکار استفاده می شود یا عکس با استفاده از تنظیمات دستی کاملاً ماهرانه تنظیم می شود ، در هر دو مورد هدف عکاس این است که از نور موجود برای به حداکثر رساندن جزئیات عکس نهایی استفاده کند. مسئله این است که وقتی از یک صحنه با سایه ها و هایلایت های زیاد عکس می گیرید ، به هر حال جزئیات زیادی را در یکی از دو طیف نوری از دست خواهید داد.
یک عکاس ماهر می تواند اجزای نوردهی را برای دستیابی به جزئیات زیاد در سایه یا نور تنظیم کند یا با استفاده از محلول نوردهی “مناسب” و از دست دادن جزئیات در هر دو محدوده نور ، مسیر میانی را طی کند. دستیابی به جزئیات در قسمتهای روشن تصویر باعث می شود که همه موارد دیگر در مناطق سایه تاریک و سیاه مطلق شوند (تصویر سمت چپ ، بالا). تمرکز روی جزئیات در نواحی تاریک باعث از بین رفتن کامل قسمتهای روشن تر (تصویر پایین سمت راست) نیز می شود. بیشتر افراد به احتمال زیاد برای دستیابی به تصویری بهتر ، راه میانه را انتخاب می کنند ، که راه حل ایده آلی نیست.
استفاده از این نوع نوردهیهای «نرمال» که عکاس مجبور است در برخی موارد به عنوان یک تصمیم دشوار انتخاب کند، برخی اوقات عکاسی «استاندارد» یا «رنج دینامیکی پایین» نامیده میشود.
HDR این مشکل را از طریق گرفتن عکسهای چندگانه با نوردهیهای متفاوت و سپس ترکیب کردن آنها حل میکند. بدین ترتیب بهترینهای تصاویر در رنجهای دینامیکی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و جزییات در بخشهای سایه و همزمان در بخش روشنایی حفظ میشوند.