چه چیزی در گرفتن یک عکس بسیار خوب تاثیر گذار است؟

یک عکس بسیار خوب باید سه عنصری که بیشترین اهمیت را در عکاسی دارند یعنی: نور،سوژه و ترکیب بندی خوبی داشته باشد. این سه عنصر، مکمل یک عکس خوب هستند، در نتیجه اگر شما از این موارد به تنهایی استفاده کنید هیچ تاثیری ندارد. برای خلق یک عکس فوق العاده باید حتما تمام این موارد رعایت شوند.

نور

اگر با نور خوب عکاسی می‌کنید، بدانید که بخش عمده ای از راه یک عکس خوب را رفته‌اید. مهم ترین بحث در نورپردازی یک عکس، شدت و جهت نورپردازی می‌باشد.

اگر با نور طبیعی (خورشید) عکاسی می‌کنید باید با دیفیوزر و صبر کردن زاویه و شدت یا نرمی نور رو تغییر دهید و اگرخودتان وسایل نورپردازی دارید می‌توانید با جابه جا کردن نور و سوژه‌ همچنین استفاده از دیفیوزر و رفلکتور(بازتاب دهنده) زاویه و شدت نور را کنترل کنید.

بکار گیری نور در عکاسی به اندازه تسلط بر ترکیب‌بندی اهمیت دارد. داشتن توجه کافی به نور و پرداختن به منابع نور مصنوعی و طبیعی، پیش نیازهای اصلی یک عکس خوب هستند. نورپردازی صحیح باعث می شود سطح عکس از حالت معمولی و بی رمق فراتر رود.

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر کیفیت نور، اندازه منبع نور است که گاهی سایه‌های نرم و گاهی سایه‌های تیز ایجاد می‌کند. الگو بسازید، کنجکاو باشید، ذهن و چشمان خودتان رو طوری پرورش دهید که کم یا زیاد بودن نور و زاویه نور را به خوبی بتواند تجزیه و تحلیل کند.

سوژه

در عکاسی، سوژه موضوعی است که در تصویر محوریت اصلی را دارد. مثلا در عکس زیر کفش سوژه اصلی ما می باشد، چرا که این عکس برای نشان دادن آن گرفته شده است.

ترکیب بندی در عکاسی

ترکیب‌بندی به زبان ساده یعنی ترتیب عناصر موجود در عکس. ترتیب بندی عناصر در عکس باعث می‌شود عکس شما یک عکس موفق باشد یا شکست بخورد. ترکیب‌بندی باعث می‌شود که عناصر موجود در عکس شما منظم شود، که در نتیجه آن، تصویر شما چشم نواز خواهد بود.

کادر و ترکیب اولین نقطه تماس بیننده با یک اثر هنری مانند نقاشی و یا عکس است. ترکیب‌بندی درست تاثیر مستقیم به انتقال مفهوم عکس و درک بهتر مخاطب دارد.

ذهن انسان همواره فضاهای بی نظم را نمی‌پسندد. ترکیب بندی عکس ها تقریبا در تمام ژانرها یکسان است، اما در بعضی شاخه‌ها همه‌ قوانین کاربرد ندارد.

هدف از ترکیب بندی چیست؟

  • انتقال مفهوم مورد نظر عکاس به بیننده
  • روایت داستان عکس
  • چیدمان منظم عناصر برای ایجاد جذابیت بیشتر

برای گرفتن عکس خوب سعی کنید درگیر حواشی اضافه نشوید، با ترکیب بندی عکستان بازی کنید و آنقدر بالا و پایین کنید تا بتوانید بصورت خودکار این کار رو انجام دهید. خودکار انجام دادن این کار نیاز دارد که شما الفبای ترکیب بندی رو به خوبی و کامل شناخته باشید.

برای مثال: سوژه شما نباید قاب عکستان رو قطع کند، سعی کنید عواملی که باعث حواس پرتی از سوژه در عکس می‌شود رو دور کنید از چیدمان، آیا تصویر شما حس تعادل و سادگی دارد یا خیر؟ اگر عکستان در اولین نظر خوب به نظر نمی رسد، آنقدر امتحان کنید تا به بهترین نتیجه برسید؛ ننگران نباشید به مرور سرعتتان افزایش پیدا می‌کند و در این زمینه به مهارت خوبی می‌رسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *